Voor MKB & ZZP

Vrijblijvend advies of second opinion van onze advocaten. Voor direct advies bel 088 00 484 84

Aan en verkoop van bedrijven

Nadat besloten is dat het bedrijf in de verkoop gezet zal worden, zal mogelijk een optimalisatieslag plaatsvinden, om zo de waarde van het bedrijf te verhogen. Nadat het bedrijf gereed is gemaakt voor de verkoop, wordt een koper gezocht.

Bij een bedrijfsverkoop zijn verschillende soorten kopers denkbaar, bijvoorbeeld een ander bedrijf, het zittende management (managementbuy-out) of een familielid (bij een familiebedrijf).

Afhankelijk van hoe het verkooptraject precies ingevuld wordt, wordt aan een of meerdere kopers de mogelijkheid geboden om een boekenonderzoek (due diligence) te doen. Naast de koopprijs kunnen onderhandelingen zaken betreffen als toekomstplannen voor het bedrijf en gevolgen voor medewerkers.

De wijze waarop een bedrijf overgedragen wordt kan in ruwweg twee transactievormen onderscheiden worden. Een aandelentransactie (de koper koopt de aandelen in de onderneming) of een activa/passiva-transactie (de koper neemt de activa en passiva van de onderneming over).

Met ons LegalXs abonnement kunt u voor een vast bedrag per jaar onbeperkt profiteren van onze know-how en gratis voorbeeldcontracten.

Mail ons uw vraag over aan en verkoop van bedrijven